De ce?

De ce?

Uhm… ok 🙂 să bată tobeleeee….

Dacă am emoţii? Da, desigur. Dacă am o groază de idei în minte şi acum le-aş scrie pe toate? Da, desigur.

Să începem cu începutul, zic. Cred că întrebarea  este De ce am pornit în această aventură a blog-ului? sau…cum vreţi voi să-i spuneţi.

Ei bine, de ceva timp am început să simt o nevoie care se tot amplifică. Nevoia de a împărtăşi idei, de a lua iniţiativă, de a face proiecte educaţionale, de a aduce schimbări, cel puţin în domeniul meu, de a reîmprospăta orele de educaţie plastică şi de a schimba concepţii şi percepţii despre această disciplină.

Învăţământul românesc se află într-o continuă schimbare, o continuă restructurare. Se simte o nevoie acută, zic eu, de modificare, de noi implementări şi de modernizare a actului educaţional. Consider ca în momentul de faţă învăţământul românesc se află într-o stare de confuzie, lentoare si o continuă rutină creată chiar de noi.

Pe parcursul anilor de studiu ca elev, student si apoi masterand, am observat că învăţământul nostru acordă o deosebită importanţă anumitor discipline, neglijând aproape celelalte materii cuprinse în programa şcolară. Axarea către direcţia ştiinţelor exacte, filosofice şi mai puţin către cea artistică, creativă şi practică, mi-a ridicat un mare semn de întrebare, stârnind chiar o revoltă personală.

Actualmente cadru didactic de trei ani  în învăţământul gimnazial de stat, susţin aceeaşi părere cu privire la problematica artelor în învăţământ. Sunt de părere că este necesară o radicală schimbare a percepţiei asupra artelor plastice din învăţământul primar, gimnazial şi chiar liceal. Aş dori să cred că educaţia artistică se află într-un progres educaţional din toate punctele de vedere. Întotdeauna am acordat o atenţie sporită percepţiei elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor cu privire la importanţa disciplinei „educaţie plastică”.

Pornind de la premisa că învăţământul artistic nu este un învăţământ de masă, încerc să aduc o nouă abordare a educaţiei artistice în învăţământul de stat, considerând că pentru crearea unei armonii educaţionale este nevoie de un pachet întreg de resurse umane: profesor, director, elevi, părinţi, comunitate.

Voi împărtăşi cu voi idei, metode didactice abordate de mine, proiecte, impresii, opinii, articole interesante despre artă, educaţie şi copii, ceea ce fac cu elevii mei la şcoală, ce vizităm, ce încercăm să experimentăm. Un jurnal deschis către voi şi pentru voi.

13312727_992100180839206_2099154869566113619_n
ora de desen în aer liber

 

Copyright © artasicopii.wordpress.com
Advertisements

2 thoughts on “De ce?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s