Proiecte

“Oraşul meu 3D” sau hai să ne jucăm de-a arhitecţii

               ***

Noi, cadrele didactice avem datoria să căutăm în adâncul fiecărui elev, să-i stimulăm din toate punctele de vedere, să le stârnim curiozitatea, să le îmbogăţim imaginaţia şi să le insuflăm prin orice mijloace gustul pentru artă şi frumos.

Activităţile de natură creativă, cum este ora de educaţie plastică se traduc prin exprimarea imaginaţiei, a emoţiilor şi sentimentelor, a trăirilor. Prin creearea propriilor „produse” unde copilul a depus anumite eforturi şi emoţii, acesta învaţă să respecte ceea ce a creat, munca depusă pentru realizarea unei lucrări şi nu în ultimul rând, respectul şi admiraţia pentru artă şi artişti.

 Fiecare copil pe care-l instruim este un om pe care-l câştigâm.

Victor Hugo

Proiectul ORAŞUL MEU 3D a luat naştere încă din primul an de activitate. Mi s-a părut o idee fantastică de a-i atrage şi mai mult pe copii, deja plictisiţi de tradiţionala oră şi clasicul desen pe foaie cu acuarele. Aşa că am împărţit clasa în mai multe echipe de arhitecţi şi la muncă cu noi 🙂 Proiectul s-a desfăşurat pe mai multe etape: constituirea echipelor, alegerea tematicii pentru fiecare echipă în parte, lucru` în echipă-partea practică, finalizarea proiectului, prezentarea proiectului de către fiecare echipă şi evaluarea lor. La final, am încheiat printr-o expoziţie în cadrul şcolii cu toate machetele.

 

 

 

Copyright © artasicopii.wordpress.com
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s