Desenul în şi după natură

Desenul în aer liber

Copilul nu trebuie grăbit, forţat; el trebuie influenţat într-un mod indirect către artă şi către înţelegerea ei. Imaginaţia este un dar divin şi trebuie să o cultivăm în toate sensurile. Ora de educaţie plastică se traduce prin exprimarea imaginaţiei, a emoţiilor şi sentimentelor, a trăirilor.

„Părinţii trebuie să fie conştienţi de faptul că în ziua de azi copiii învaţă mult mai mult din sursele grafice decât o făceau în trecut. Spune Dr.Kerry Freedman, Şef al Departamentului de Artă Educaţie şi Design de la Northerm Illionis University.”  (sursă: sturz.ro/importanta-artelor-in-dezvoltarea-integrala-a-copilului/)

17309024_436716309995341_6962123897288360296_n

Desenul în aer liber activează la copii starea de bine, energia, curiozitatea, plăcerea de a lucra altfel decât se obişnuieşte. Sunt atât de deschişi către nou şi atât de plictisiţi de tradiţionala abordare a orei în clasă.  Dacă ar fi după ei, toate orele de educaţie plastică s-ar desfăşura doar afară. Pe lângă faptul că au posibilitatea de a lucra individual sau în echipă, îşi pot exersa abilităţile şi deprinderile de a realiza un desen de mari dimensiuni; de această dată nu cu creionul sau acuarela, ci cu creta (un alt instrument ce poate fi abordat şi nu trebuie deloc evitat)

Obişnuiesc să ies afară cu copiii ori de câte ori pot şi vremea ţine cu noi.

  Artele nu ne soluţionează problemele, dar ne ajută să conştientizăm existenţa lor.

Magdalena Abakanowicz

 

 

 

Copyright © artasicopii.wordpress.com
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s