Proiectul Artă şi Copii

“Ce greşeală este să crezi că un copil, pentru că e mic, poartă în el visuri minuscule!” G.Enescu

Fiecare copil dispune de un potenţial creativ, fie el şi ascuns. De dezvoltarea şi exploatarea acestuia încerc să mă ocup în fiecare zi.

Am observat în rândul copiilor o dorinţă de exprimare şi experimentare a sentimentelor şi emoţiilor în diverse moduri. Nu de multe ori întâlnim copii cu dificultăţi în comunicare, copii emotivi, dar care se exprimă fantastic prin intermediul artei, a desenului. Doresc o abordare interactivă a orei, bazată foarte mult pe comunicare şi relaţionare armonioasă. Merg pe premisa că în artă totul este posibil. Îmi place să-i provoc pe elevi să încerce lucruri noi, de la tehnici artistice la noi metode de învăţare a teoriei şi de exprimare a acesteia.

Din această dorinţă şi pasiune a luat naştere proiectul „Artă şi copii”. Copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani au fost intervievaţi într-o atmosferă prietenoasă,  scopul proiectului fiind  acela de a identifica importanţa artei în viziunea unui copil, iar obiectivele propuse ţin de dezvoltarea capacităţilor de exprimare verbală, de depăşire a emoţiilor într-un moment tensionat, dar şi de colectarea informaţiilor-cheie propuse.

Proiectul a fost  realizat în colaborare cu Renata Vieriu, studentă la Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi, Facultatea de Arte Vizuale şi Design, secţia fotografie şi procesare computerizată a imaginii, căreia îi mulţumesc enorm pentru ajutorul acordat, pentru că a rupt o parte din zi pentru mine, pentru răbdarea de a mă asculta şi de a-mi face pe plac. 🙂

Este un proiect tare drag mie, un proiect gândit cu ceva timp în urmă… să fie un an de când mi-l tot doresc, dar iată că toate lucrurile se întâmplă atunci când trebuie să se întâmple. Şi se întâmplă frumos…

Sper să vă placă red-heart-hi

 

Advertisements